Aa

Aa

Сузбијање рада на црно

Сузбијање рада на црно

Читај ми

ПИРОТ - Директор Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Бојан Јоцић је уз сарадњу са Начелником Пиротског управног округа Димитријм Видановићем у згради Пиротског управног округа одржао први у низу састанака на којима ће широм Србије привредницима и представницима локалних самоуправа предочити план рада, са циљем сузбијања рада на црно и осталих аномалија које су производ непоштовања закона.

Састанку су присуствовали: Председници општина, директори јавних предузећа, директори, власници и представници приватних компанија које послују на територији Пиротског управног округа као и посланици у парламенту Републике Србије који представљају овај управни округ.
С обзиром да је борба против сиве економије једна од најзначајнијих тема и један од приоритета Владе Републике Србије, Бојан Јоцић је за ову годину најавио ригорозне контроле по принципу ротације, односно да у сваком граду контроле врше инспектори из других делова Србије. У другој половини прошле године се радило добрим делом по овом систему и дало је одличне резултате. На тај начин лична познанства или било каква врста притисака на инспекторе из локалне средине немају никакав утицај на крајњи ефекат рада и покушаје да се ради у сивој зони.

Не треба наглашавати колико је важно да се сива економија сведе на што мањи ниво, чиме ће се обезбедити и боља, преко потребна финансијска стабилност Србије. Са друге стране важно је да се закони поштују и да буду исти према свима.