Aa

Aa

Станови за припаднике снага безбедности – држава испуњава обећања и брине о онима који су задужени за мир и безбедност

Станови за припаднике снага безбедности – држава испуњава обећања и брине о онима који су задужени за мир и безбедност

Станови за припаднике снага безбедности – држава испуњава обећања и брине о онима који су задужени за мир и безбедност

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић уручила је у Сремској Митровици кључеве станова припадницима снага безбедности, уз поруку да држава и овим пројектом брине о онима који су задужени за мир и безбедност свих грађана Србије.

 

Подсећајући да је пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности покренут пре три године на иницијативу председника Србије Александра Вучића, Кисић је нагласила да је до данас, укључујући и станове у Сремској Митровици, завршено 1.878 станова и да то показује да држава испуњава своја обећања.

 

„Наши резултати и наша дела говоре сами за себе. Данас се налазимо на месту где је, не тако давно, био мочварни терен, а сада је то модерно насеље, са изграђеном комплетном инфраструктуром. Управо овакве ствари мењају нашу Србију и воде је путем развоја и напретка“, истакла је Кисић.

 

Министарка Кисић је навела да је посебно поносна на то што радови на изградњи станова за припаднике снага безбедности нису стали за време пандемије Ковид 19 и да то показује да држава јасно иде путем који је зацртан и да не постоје препреке које држава не може да превазиђе.  

 

Како је истакла, данас су у Сремској Митровици додељени кључеви станова онима који брину о сигурности и безбедности грађана Србије и због којих грађани мирно спавају.

 

„Зато вам желим да у својим новим домовима одсањате све своје снове, да проведете много лепих и срећних тренутака са својим породицама и да се из сваког стана чује много дечијих осмеха. Дечији осмеси су наша највећа награда и дају нам подстрек и снагу да радимо још више и боље и да покажемо да заједно можемо све“, поручила је Кисић. 

 

У првој фази изградње станова за припаднике снага безбедности планирана је изградња 6.943 стана у  Београду, Новом Саду, Сремској Митровици, Краљеву, Крагујевцу, Нишу и Врању. У Сремској Митровици је изграђено 190 станова. У јуну 2019. године, изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности, омогућено је да право на куповину стана под повољнијим условима имају и борци, породице палих бораца, ратни војни инвалиди и мирнодопски војни инвалиди.