Aa

Aa

Србији стигло још једно писмо подршке Народне Републике Кине у борби против корона вируса

Србији стигло још једно писмо подршке Републике Кине у борби против корона вируса

Србији стигло још једно писмо подршке Народне Републике Кине у борби против корона вируса

Читај ми

Кинески министар за борачка питања Сун Шаоченг упутио је министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу писмо подршке његове земље у току тешке ситуације са којом се грађани Србије боре, изазване вирусом COVID-19.

 

У писму се такође наводи да ће НР Кина пружити сву неопходну помоћ Србији, као и  да ће поделити сва искуства у борби против поменутог вируса, с обзиром да се успешно изборила са њим.

 

Министар Ђорђевић захвалио је кинеском министру на исказаној подршци, као и амбасади Народне Републике Кине у Србији и истакао да је то још један доказ добрих пријатељских односа Србије и НР Кине.

 

„Захвални смо на свему нашој кинеској браћи и њихова помоћ нам је изузетно значајна. Верујемо да ћемо, примењујући њихове савете сигурно победити вирус који је захватио нашу земљу и сачувати животе наших грађана, што је приоритет у овом тренутку. Њихова неизмерна подршка Србији је пре свега омогућена захваљујући великом залагању нашег председника Александра Вучића и његових одличних пријатељских односа са кинеским председником Си Ђинпингом“, истакао је министар и још једном нагласио да ће Србија и НР Кина заувек бити братске земље и да ће њихова сарадња наставити да се креће узлазном путањом и у наредном периоду.