Aa

Aa

Србија никада неће заборавити хуманост коју Арно Гујон пружа народу на КиМ -у

Србија никада неће заборавити хуманост коју Арно Гујон пружа народу на КиМ -у

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са француским и српским хуманитарцем Арно Гујоном који се већ дуги низ година бави хуманитарним радом и помаже Србима на Косову и Метохији.

 

Министар Ђорђевић рекао је да хуманост коју Арно показује кроз пружање помоћи нашем народу на КиМ -у и кроз организовање хуманитарних акција Србија цени и сигурно никада неће заборавити.

 

„Влада Србије наставиће да пружа сву адекватну подршку нашем народу на КиМ-у, јер то је наш основни задатак. Где год живели, грађани Србије морају да имају једнака права и заштиту. Захвални смо свему што сте до сада пружили Србима на Косову. Наш народ претрпео је доста невоља и потребна им је подршка, како Владе Србије, тако и свих других народа, како би наставили да живе заједно у миру и слози“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да српско - француско пријатељство постоји још и пре периода Првог светског рата и да дела господина Гујона показују да се оно преноси и на будуће генерације као и да ће се Србија увек залагати за очување и поштовање тог односа.

 

Арно Гујон захвалио је министру на пријему и додао да ће свој хуманитарни рад наставити и у наредном периоду, јер су за њега Срби са КиМ-а јунацима данашњег доба, јер опстају и боре се за своја огњишта.

 

Гујон је рекао да су му Срби на КиМ-у показали шта значи прави значај борбе за слободу и љубав према отаџбини и да је то оно што га тера да настави у својим хуманим делима.