Aa

Aa

Србија није затворила границу ни према једној земљи

Србија није затворила границу ни према једној земљи

Читај ми

НИШ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да Србија ни на који начин није затворила границу ни према Македонији, Бугарској или некој другој држави и најавио да ће нови систем регистрације миграната почети од поноћи на грчко-македонској граници.

"На нашим границама се не мења ништа, али ће представници свих земаља, које су потписале споразум имати заједничку контролу над мигрантима на грчко - македонској граници", прецизирао је Вулин који је посетио Српско-руски хуманитарни центар у Нишу.

Тамо ће се, како је рекао, задржавати људи који из неког разлога не могу да пролазе до крајних дестинација, а у складу са политиком земаља на мигрантској рути.

"За нас је то велико олакшање, јер ће бити далеко мањи притисак на нашу територију, односно они који не могу да наставе своје кретање неће моћи ни да улазе на територију Србије", нагласио је Вулин.

Он је истакао да ће Србија наставити да се држи својих међународних обавеза и да ће свако ко затражи азил, без обзира на који је начин ушао у земљу, имати право да уђе у азилну процедуру.

"Да ли ћему азил бити одобрен или не то је друго питање које ће се решавати у складу са нашим и међународним законима", рекао је Вулин.

Грчка полиција саопштила је раније данас да је Македонија затворила своју јужну границу са Грчком за авганистанске мигранте и да пропушта само држављане Ирака и Сирије.