Aa

Aa

Србија најефикаснија у сузбијању кријумчарења људи

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Србија најефикаснија у сузбијању кријумчарења људи

Читај ми

НОВИ САД - Држава Србија кривично дело кријумчарења људи схватила је веома озбиљно и резултати говоре да је у сузбијању тога дела далеко најефикаснија на целој мигрантској рути, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је рекао Танјугу да је 2015. године српски МУП поднео 759 кривичних пријава против 1.127 особа које су се бавиле кријумчарењем људи, а у прва четири месеца ове године поднето је 127 кривичних пријава против 206 особа.

“Сада, иако је мигрантска криза донекле умирена, односно мањи је број миграната који пролазе кроз нашу земљу, као што видите, нама ти бројеви кријумчара уопште не опадају, у смислу да се боримо против тога и тако ћемо наставити да се понашамо. Све остале земље на мигрантској рути могу да захвале нашем МУП-у, али и да уче од њега”, рекао је Вулин Тањугу.

Он сматра да је то једно од најтежих кривичних дела која може да се уради, додајући да су кријумчарење људи, дроге, оружја, ствари које су на нашој територији апсолутно неприхватљиве.

“Прошле, 2015, МУП је поднео 759 кривичних пријава против 1.127 особа које су се бавиле кријумчарењем људи, а сада, иако је мигрантска криза донекле умирена, али у прва четири месеца ове године, поднето је 127 кривичних пријава против 206 особа. Као што видите, нама ти бројеви кријумчара уопште не опадају, у смислу да се боримо против кријумчарења и тако ћемо наставити да се понашамо”, рекао је Вулин.

Вулин, који је и председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова, захвалио је министру Небојши Стефановићу и свим припадницима унутрашњих послова на “заиста огромном напору и енергији”, као и припадницима Министарства одбране, који у складу са својим законским овлашћењима значајно помажу у борби против кријумчарења људи.