Aa

Aa

Србија је земља добрих људи који чине добра дела

Србија је земља добрих људи који чине добра дела

Читај ми

Jедан од циљева рада Савета за филантропију Владе Републике Србије je промоција културе давања међу медијима, грађанима и компанијама, а за његово остварење неопходна је активна подршка грађана и компанија, истакао је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић на отварању Фестивала филантропије у оквиру догађаја „Наш Београд“.

 

Државни секретар истакао је да је, поред промоције филантропије, Влада Србије посвећена и унапређењу законодавног оквира када су у питању донирање вишкова хране, давања од стране компанија, давања од стране појединаца и ослобађање од ПДВ-а за појединачне донације, као и имплементацији већ постојећих прописа.

 

„Намера нам је да се у наредним годинама што већи број грађана Србије укључи у филантропске акције и зато се захваљујем грађанима, компанијама и удружењима који су посвећени подстицању давања и креирању окружења у коме преовладава солидарност и доброчинство“, рекао је Нерић.

 

Како каже, посебно му је драго што су на овом фестивалу присутни и наши најмлађи суграђани који су у прилици да од малена уче колико је филантропија важна за изградњу бољег и праведнијег друштва.

 

„Овај фестивал на јасан и непосредан начин показују грађанима колико су доброчинство и солидарност важни за развој друштва и унапређење квалитета живота у заједници. Уверен сам да је Србија земља добрих људи који чине добра дела. Зато је наш заједнички задатак да управо таква дела стално истичемо и подржавамо. Данашњим догађајем ми то и чинимо на најлепши могући начин“, поручио је Нерић.