Aa

Aa

Србија и Хрватска након сусрета на највишем нивоу унапређују односе у области рада

Србија и Хрватска након сусрета на највишем нивоу унапређују односе у области рада

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након посете председника Републике Србије Александра Вучића Републици Хрватској, разговарао је са амбасадором Хрватске у Београду, Њ.Е. Горданом Бакотом.

 

Министар Ђорђевић констатовао је да се билатерални односи Србије и Хрватске крећу узлазном путањом и нагласио да је задовољан сарадњом Инспектората рада. Ђорђевић је појаснио да постоје одређене несугласице који наши грађани имају када су у питању пензионо и социјално осигурање, да постоји простор да се то питање реши, као и да се унапреди сарадња ова два министарства у свим осталим областима.

 

„Неспорно је да ће регионална економска сарадња бити много боља, а самим тим биће и успешније привлачење страних инвеститора“, оценио је министар Ђорђевић истакавши да је потребно што пре пронаћи адекватна решења, јер је то у интересу обе стране.

 

Амбасадор Бакота захвалио је министру на пријему и сагласио се са потребом интензивирања сарадње Србије и Хрватске.

 

„У току су припреме посета високог нивоа Београду, где очекујемо конструктивне предлоге које би могле водити и до заједничких инвестиција у наредном периоду“, оценио је Бакота наводећи да би могли разговарати и о отварању Хрватске за српске инвеститоре.

 

Констатовано је да је прагматичним и рационалним приступом у новим односима Србије и Хрватске отворено једно ново поглавље које ће бити додатни импулс да се отворена питања реше као и да се у будућности разматра о заједничким идејама и могућностима.