Aa

Aa

Србија и Данска настављају сарадњу на увођењу система социјалне карте

Србија и Данска настављају сарадњу на увођењу система социјалне карте

Србија и Данска настављају сарадњу на увођењу система социјалне карте

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном амбасадорком Краљевине Данске Сузан Шајн и пожелео јој успешан почетак дипломатског мандата у Србији.

 

Министар Ђорђевић рекао је да ресорно министарство има добру сарадњу са Данском, као и да ће настојати да у наредном периоду билатералне односе који су од заједничког интереса подигне на још виши ниво.

 

„У претходном периоду акценат сарадње био је на упознавању са данским системом социјалне карте и наша земља марљиво ради на припреми и увођењу тог система, који се изводи у три фазе. Прва фаза је завршена, а у другој се очекује усвајање Закона о социјалној карти, које ће ући у скупштинску процедуру након формирања нове Владе Србије“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је истакао, Србија је захвална Копенхагену на континуираној подршци у преговарачком процесу за чланство у Европској унији и изразио наду да ће ангажовање амбасадорке Шајн допринети већем интересовању компанија из Данске да улажу у нашу земљу која нуди одличне услове за пословање.

 

Амбасадорка Краљевине Данске Сузан Шајн поручила је да ће током свог мандата настојати да пружи подршку процесу увођења социјалне карте у Републици Србији и да ће тежити да доведе што више данских компанија у нашу земљу.

 

„Србија је уређена и организована земља која има потенцијал да привуче стране инвеститоре и као таква сигурно ће у што скоријем року имплементирати и социјалну карту, чиме ће се грађанима додатно обезбедити остваривање свих њихових права на бржи и лакши начин“, рекла је Шајн.