Aa

Aa

Систем социјалне заштите – стуб сваког друштва

Систем социјалне заштите – стуб сваког друштва

Систем социјалне заштите – стуб сваког друштва

Читај ми

Систем социјалне заштите представља стуб сваког друштва који постоји и опстаје захваљујући социјалним радницима, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић на Свечаној академија поводом обележавања 10 година постојања Коморе социјалне заштите.

 

Министарка Кисић је истакла да су социјални радници одговорни, савесни, пожртвовани, несебични, да брину, оснажују и проналазе најбоља решења за грађане којима је помоћ потребна.

 

„Ви сте наши тихи хероји, радите професионално свој посао, често сте одвојени од породица и немате радно време“, нагласила је министарка и додала да је систем социјалне заштите стабилан захваљујући управо запосленима. 

 

Проф. др Кисић рекла је да на унапређењу система социјалне заштите доста тога урађено у претходном периоду и да се и даље ради на кадровском јачању свих установа социјалне заштите. Такође, истакла је да је неопходно побољшати и медијску слику, односно извештавати о добрим странама ове професије и о томе колико стручни радници помажу својим суграђанима.

 

Кисић је свим члановима Коморе честитала јубилеј и захвалила им на свему што чине да систем социјалне заштите буде јачи, а корисници задовољнији. 

 

Председница Коморе социјалне заштите Сандра Перић истакла је да данас није само јубилеј коморе, него и дан система социјалне заштите и свих запослених. Перић је напоменула да посао социјалних радника тежак, захтеван и изазован и веома често под лупом јавности. Захвалила је свим колегама који раде у овом систему на преданом раду и пожртвованости.