Aa

Aa

Саветовање „Ризик и безбедносни инжењеринг“

Саветовање „Ризик и безбедносни инжењеринг“

Читај ми

На Копаонику је 26. јануара почело Саветовање „Ризик и безбедносни инжењеринг“ на коме учествује више од 150 стручњака из око десет држава.У име Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања, скуп је отворио директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, истакавши да ово Министарство чини напоре да се у области безбедности и здравља на раду убрзано донесе нова законска регулатива и интензивно ради на имплементацији прописа у пракси.


Јоцић је нагласио да је заједничким активностима свих компетентних субјеката могуће приближавање европским стандардима у области безбедности и здравља на раду – пре свега у грађевинској и електро индустрији, и оценио да присуство значајаног броја стручњака на скупу јесте гарант размене корисних искустава из ове области који ће наћи примену у пракси.
На Саветовању, које траје до 30. јануара, учествују и представници више страних установа: Државног противпожарног Сантпетербуршког Универзитета, Министарства Руске федерације за цивилну одбрану и ванредне ситуације, Академије за ванредне ситуације из Москве, Политехничког Универзитета из Темишвара, Велеучилишта из Хрватског Карловца, Државног Универзитета из Тетова.