Aa

Aa

Састанак министра Ђорђевића са представницима Савеза пензионера Србије

Састанак министра Ђорђевића са представницима Савеза пензионера Србије

Састанак министра Ђорђевића са представницима Савеза пензионера Србије

Читај ми

Пензионери су дали директан допринос стабилности националне економије у претходном периоду и због тога Влада Републике Србије, у овом периоду, тражи начине побољшања материјалног положаја пензионера. Резултати финансијске консолидације су повољни, чиме су створени услови за исплату једнократне помоћи и за повећање пензија.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима најбројније пензионерске асоцијације, Савезом пензионера Србије, о побољшању материјалног положаја пензионера, као и о могућностима унапређења друштвеног стандарда пензионера, за шта се, сваке године, преко Фонда ПИО издвајају значајна средства. 

 

„Захваљујући побољшању свих показатеља националне економије и већем броју запослених, повећавају се и изворни приходи Фонда, чиме се омогућује да се сваке године издвоји више средстава за друштвени стандард пензионера, а за те намене у  овој години је издвојено 464,4 милиона динара”, истакао је Ђорђевић и додао да ће Влада и у наредном периоду наставити да своје успехе дели, не само са пензионерима, већ свим грађанима. 

 

Састанку су присуствовали проф. др Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине и Василије Белобрковић, председник Градске организације пензионера Београда, као и Драгана Калиновић, директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Зоран Милошевић, помоћник министра.