Aa

Aa

Сарадњом до бољих услова живота и рада свих радника

Сарадњом до бољих услова живота и рада свих радника

Сарадњом до бољих услова живота и рада свих радника

Читај ми

„Верујем да ће садашњи добри односи и међусобно разумевање Министарства и синдиката допринети решавању постојећих питања који се тичу запослених и права радника“, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на скупу којим је обележено 118 година постојања Савеза самосталних синдиката Србије (СССС).

 

Тако ће се, како је навела Кисић Тепавчевић, обезбедити потписивање нових колективних уговора за делатности које тренутно нису покривене њима, чему се Министарство, поред континуираног повећања минималне цене рада, највише посветило у претходном периоду.

 

Кисић Тепавчевић је нагласила да ће то и у будућности бити један од циљева Министарства.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је Министарство претходних месеци показало  спремност и одлучност да чланове синдиката активно укључи у израде свих нацрта закона у области рада. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да обе стране треба да буду увек спремне на дијалог, зарад даљег развијања партнерског односа и социјалног дијалога, јер је то неопходно за остваривање друштвене солидарности и за добробит радника Србије.

 

„Колико год да побољшамо положај запослених, увек ће бити простора за напредак, а очекивања радника ће бити већа. Тако и треба да буде и да сви заједно тежимо ка побољшању услова рада, али и живота радника“, навела је Кисић Тепавчевић. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је честитала јубилеј СССС, наводећи да је тај савез током година постојања остао достојан својој борби и циљевима.

 

Председник СССС Љубисав Орбовић рекао је да се та организација и данас бори да се законима гарантују основна права радника, право на осмочасовно радно време, правичну накнаду за рад, право на безбедан рад, на удруживање и колективне акције. 

 

„Налазили смо начин да се боримо током ових 118 година, па сам сигуран да ћемо успети да и данашњим изазовима одговоримо. Наравно, неопходна нам је благовремена акција, солидарност, доследност и јединство“, рекао је Орбовић.

 

На скупу је говорио и председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, а уручене су награде установама и појединцима, међу којима је и директор Инфективне клинике у Београду доц. др Горан Стевановић за допринос у борби против Ковид 19.