Aa

Aa

Сарадња Србије и Кине уз подршку новопостављене амбасадорке Кине Чен Бо

Сарадња Србије и Кине уз подршку новопостављене амбасадорке Кине Чен Бо

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеном амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији, Њ.Е. Чен Бо и пожелео јој  добродошлицу у нашу земљу.

 

Министар Ђорђевић истакао је да се нада да ће амбасадорка Њ.Е. Чен Бо током свог мандата допринети даљем развоју стратешког партнерства и дугогодишњег традиционалног пријатељства Србије и Кине и додао да му је посебно задовољство што је новопостављена амбасадорка стручан познавалац прилика у нашој земљи и региону.

 

„Верујем да ће се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања са Кином кретати узлазном путањом и у наредном периоду. Србија и Кина су у оквиру иницијативе ,,Појас и пут“ препознале унапређење вештина радника, стварање радних места и развој социјалне заштите као важан елемент за побољшање благостања људи и стварање погодног окружења за предузећа“, рекао је Ђорђевић.

 

С обзиром на велики број држављана Кине који долазе да раде у Србију и обрнуто, министар је предложио и иницијативу за потписивање Споразума о привременом запошљавању, како би грађани обе земље остварили сва права која имају. Такође, уједно је истакао и важност потписивања Меморандума о сарадњи у области безбедности и здравља на раду.

 

Њ.Е. Чен Бо  истакла је да Кина сматра Србију за поузданог партнера и искреног пријатеља у Европи, констатујући да се ниво сарадње две земље свакодневно унапређује. Она је рекла да кинеска страна, подржава напоре које Србија улаже у сопствени развој и спремна је да са српском страном ради на остваривању развојних циљева наше земље.