Aa

Aa

Сарадња Србије и Белорусије у области социјалног осигурања

Сарадња Србије и Белорусије у области социјалног осигурања

Сарадња Србије и Белорусије у области социјалног осигурања

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Белорусије Валеријем Бриљовим о наставку и продубљивању сарадње Србије и Белорусије у областима од заједничког интереса са посебним освртом на реализацију и потписивање Споразума о социјалном осигурању. 

 

Ресорни министар констатовао је одличне билатералне односе две земље и захвалио на  политици Минска када је реч о непризнавању независности Косова и Метохије. 

 

Министар Ђорђевић амбасадору Бриљову предложио је да Србија и Белорусија унапреде сарадњу у областима које су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и подсетио да је Белорусија иницирала закључивање Споразума о социјалном осигурању са нашом земљом и стога изразио очекивање да ће се са преговорима за закључивање тог документа кренути у што скоријем периоду. 

 

Амбасадор Валериј Бриљев сложио се са оценом министра Ђорђевића да две државе имају висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану и да ће потписивање Споразума о социјалном осигурању бити подстрек ка унапређивању сарадње Србије и Белорусије. Амбасадор је рекао да је рад да подржи активности ресорног министарства у наредном периоду.