Aa

Aa

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Читај ми

У Установи за одрасле и старије у Лесковцу, након тестирања на корона вирус позитивно је 43 корисника и 4 запослена, који немају симптоме и у стабилном су стању.  

 

Сви позитивни, с обзиром на то да немају симптоме налазе се у посебном делу установе, који је опредељен за њих и има издвојен улаз на који долазе лекари.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наложио је да се покрене дисциплински поступак и кривична пријава против запослене за коју постоји основана сумња да је довела у опасност од заражавања запослене и кориснике, несавесним радом у служби.

 

Наиме, она директору установе није пријавила да је била у контакту са особом за коју је знала да је заражена и долазила је на посао. Тек по налогу епидемиолога да се и она тестира и изолује, запослена је цео случај пријавила директору.

 

Установа за одрасле и старије у Лесковцу укупно има 170 корисника и 99 запослених. На основу резултата који су узети 23.07.2020. године, од 92 тестирана корисника, 43 су позитивна и од 71 запосленог њих 4 има Ковид - 19.