Aa

Aa

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Читај ми

Реагујући на изјаву председника Двери Бошка Обрадовића да Србија нема капацитете да решава проблеме миграната које није изазвала и да је потребно да се промени став према мигрантима, данас на седници редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, поводом 18. децембра Међународног дана миграната, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић подвукао је да се Република Србија не слаже са таквим фашистичким изјавама.

 

Ђорђевић је нагласио да нема слагања са таквим залагањем тог дела опозиције, иза кога поред Обрадовића стоје Драган Ђилас и Вук Јеремић, који подржавају такве шизофрене идеје и који кажу да Србија треба да подигне зидове, а они мигранти који пређу и дођу у Србију треба да се окују жицом и да их Србија држи у “заробљеништву”, и на крају треба да их протера из наше земље. 

 

„То све  подсећа на времена Другог светског рата, на фашистичке идеје које је имао Адолф Хитлер и које држава Србија никада није спроводила. Република Србија је настала на антифашистичким темељима и увек  била слободарска земља, која је крваво изборила своју слободу и овакве лудачке и шизофрене идеје никада неће у данашњој Србији проћи“, рекао је министар.

 

Он је нагласио да је Србија отворена земља за све која ће увек пружити помоћ онима којима је то потребно. 

 

„Наша политика је, оно што је рекао и наш председник Александар Вучић, политика слободе, равноправности и да смо земља слободних људи. Врло добро знамо из прошлости како је то када је неко протеран, када се налази без дома, шта то значи ономе ко се нађе у таквим приликама и колико значи када ти неко пружи руку пријатељства. Према томе Србија пружа руку свима без обзира на расну или верску припадност и тако ће бити убудуће. То јесте и то ће бити политика ове Владе Републике Србије“, закључио је Ђорђевић.