Aa

Aa

Сања Лакић и Дејан Антић на додели борачких легитимација у Пожаревцу

Сања Лакић и Дејан Антић на додели борачких легитимација у Пожаревцу

Сања Лакић и Дејан Антић на додели борачких легитимација у Пожаревцу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић и помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић, у Сали скупштине града Пожаревца, уручили су тридесет борачких легитимација борцима са територије Града Пожаревца. 

 

Приликом доделе легитимација, присутним борцима обратио се државни секретар Антић који је рекао да садашња Србија не заборавља њихова дела и велики допринос који су у тешким временима дали бранећи сваки камен наше Отаџбине. 

 

,,Од 2000. до 2012. године нисте смели јавно да кажете да сте били борци и да сте у последњој деценији ХХ века војевали за одбрану своје браће, сестара и вековних српских земаља! У истом том периоду наши официри су због часног служења држави били извргавани руглу и подсмеху, а генерали хапшени и транспортовани у Хашки трибунал. Војска је систематски уништавана, држава растакана, а патриотизам проглашаван за јерес. Зато, драга браћо, хоћу да знате да се данашња Србија стиди такве наопаке политике. Да се извињава због неправде коју су вам учинили они који би и данас да Србе проглашавају "злочинцима", и да се садашње државно руководство на челу са председником Вучићем не одриче вас - наших хероја и ратника, као што се никада неће одрећи ни ваших палих другова, ни српског народа и светиња на Косову и Метохији" - нагласио је државни секретар Дејан Антић. 

 

Церемонији доделе борачких легитимација су поред државног секретара и помоћника министра присуствовали и народни посланик Ана Миљанић и градоначелник Пожаревца Саша Павловић са сарадницима.