Aa

Aa

Сајмови запошљвања значајни за повећање запослености

Сајмови запошљвања значајни за повећање запослености

Сајмови запошљвања значајни за повећање запослености

Читај ми

„Изузетна ми је част што данас учествујем на отварању овог пролећног сајма запошљавања који организује Линк Гроуп, сада већ традиционалној манифестацији,  уз жељу да се и наредних година сусрећемо са све већим бројем послодаваца, да обезбедимо квалитетно и одрживо запослење, односно унапредимо положај на тржишту рада, а тиме и повећамо прилике за садржајнији лични и професионални развој и напредовање, за што већи број незапослених лица“ , истакла је в.д. помоћник министра Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Сандра Грујичић на Сајму запошљавања „LINK2job“. 

 

Како је помоћница Грујичић навела, последњих пар година, упркос избијању пандемије, национално тржиште рада одржава стабилне вредности основних индикатора и то захваљујући организовању сајмова запошљавања, као и због предузимања свих других мера активне политике запошљавања. 

 

„Овај Сајам запошљавања је од изузетне важности, јер омогућава успостављање непосредног контакта између лица која траже посао и послодаваца који имају исказану потребу за запошљавањем, али ће, такође, посетиоци имати прилику и да унапреде своје вештине и на тај начин повећају шансу за запошљавање кроз различите услуге: професионална слика за CV, конкурисање на лицу места, онлајн курс енглеског језика итд.“, навела је Грујичић истакавши да овогодишњи Сајам LINK2job, нуди око 350 радних места.

 

Према њеним речима, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставиће са изградњом стабилног и одрживог раста запослености заснованог на знању и достојанственом раду.  „На том путу од изузетне су нам важности послодавци, као креатори нових радних места, као и незапослена лица својом мотивисаношћу, знањем, вештинама и компетенцијама. Само заједничким радом и ангажовањем можемо допринети даљем развоју Републике Србије као модерног, економски развијеног и просперитетног друштва“, рекла је Грујичић.