Aa

Aa

Руководство ФВК није на време послало документацију

Руководство ФВК није на време послало документацију

Читај ми

КРАЉЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да Фабрике вагона Краљево није ушла у социјални програм, јер руководство, и поред упозорења, није на време доставило потребну документацију.

Поводом проблема радника Фабрике вагона Краљево (ФВК), који су у понедељак протестовали улицама Краљева, због тога што фабрика није ушла у социјални програм, Вулин је новинарима рекао руководство ФВК није на време доставило потребну документацију министарствима привреде, рада и финансија.

"Њихово руководство из било ког разлога то није урадило. Два пута су писмено упозоравани на рокове, два пута смо их подсетили да су рокови истекли, па смо још једном послали писмо и рекли да су рокови истекли и да имају још један рок да то учине. Нису ништа урадили", навео је министар.

Вулин је казао да ће покушати да нешто учине за ФВК и да ће разговарати са министрима Жељком Сертићем и Душаном Вујовићем о томе да ли је могуће наћи неко решење.
"Бојим се да је то неодговорност руководства ФВК, али нажалост министарство не може да гарантује за сваког директора, јер га ми ни не постављамо. Руковдства ФВК и неких других фирми у Србији, нису се обазирала на оно што смо им писали“, објаснио је Вулин.

Синдикати верују да је неко из менаџмента фабрике стопирао могућност запосленима да уђу у социјални програм, и поред тога што се 60 одсто њих изјаснило за програм.