Aa

Aa

Родитељи до бржег и лакшег остваривања права преко система „Е-беба 2“

Родитељи до бржег и лакшег остваривања права преко система „Е-беба 2“

Читај ми

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министри Зоран Ђорђевић, Златибор Лончар и Славица Ђукић Дејановић посетили су државни Дата центар поводом завршетка пројекта „Бебо добро дошла на свет“, где је представљен и нови систем „Е - беба 2“.

 

Министар Ђорђевић истакао је да пројекат „Бебо добро дошла на свет“, као и нови систем „Е - беба 2“ представља велики пројекат који спроводи Влада Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларија за информациони технологије и електронску управу у циљу лакшег остваривања права свих наших грађана.

 

Како је навео, овакав систем скратиће време проведено на шалтерима и уклонити све административне потешкоће које су до сада постојале. Поред пријаве, сада ће се дигиталним путем брже и лакше подносити пријаве за остваривање родитељског додатка, што ће многим будућим родитељима бити од великог значаја.

 

„Верујем да ћемо овај систем још више унапредити и да ће он бити само део великог система и процеса дигитализације који радимо. Желимо да наши грађани буду задовољни и да им ова услуга омогући све оно што очекују од Владе Србије, а то је да она буде одговорна према њима стварајући им лакше начине за остваривање права“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да су министарства свој Дата центар преместили у  Е - управу и да се нада да ће и други државни органи следити тај пример како би једног дана Србија имала Дата центар који ће функционисати на нивоу целе државе.