Aa

Aa

Република Србија има нулти степен толеранције на сваки облик насиља

Република Србија има нулти степен толеранције на сваки облик насиља

Република Србија има нулти степен толеранције на сваки облик насиља

Читај ми

Република Србија има нулти степен толеранције на сваки облик насиља, а посебно на породично насиље и насиље над женама, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у емисији „Јутро“ на ТВ Прва.

 

Кисић Тепавчевић је подсетила да је Влада Републике Србије прошле седмице усвојила Стратегију за превенцију и борбу против родно заснованог насиља над женама и породичног насиља за период од 2021. до 2025. године.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да је координисаним активностима више министарстава, државних органа и институција донета Стратегија, која је основа за даље спровођење мера.

 

Како је истакла, суштина овог стратешког документа је превенција.

 

„Превенција је кључна мера. Она је неопходна, јер и даље постоје различите предрасуде, а у неким срединама чак и одређени вид толеранције према таквој врсти понашања. То је недопустиво“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је рекла да је, такође, суштина у едукацији жена, да оне и сви који трпе неку врсту насиља имају коме да се обрате, да има ко да их заштити.

 

„Људи нису бројеви. И једна жртва је велики губитак. Морамо да реагујемо да се тако нешто више не понови“, поручила је Кисић Тепавчевић.