Aa

Aa

Радионица за едукацију привредника у Скупштини Београда

Радионица за едукацију привредника у Скупштини Београда

Читај ми

Привредници ће у наредна четири дана моћи да се информишу о томе како могу да унапреде своје пословање, запосле још људи и које су им субвенције на располагању.

Министар Вулин је, обраћајући се на отварању радионице, рекао да је циљ и да министарство ради на повећању броја пријављених радника како би се спречио рад на црно.

"Приметно је да они који испуњавају своје обавезе тешко могу да се изборе у пословању ако имају нелојалну конкуренцију", рекао је Вулин.

Навео је да држава нуди бројне могућности и средства за оне који желе да покрену посао, а да он посебно подржава програме стручне праксе захваљујући којима се младиним људима може дати прилика да раде и стекну искуство.

Вулин је рекао да се свако труди да задржи доброг радника и додао да је важна заједничка сарадња у циљу помоћи онима који желе да покрену посао и запосле људе.

"Ваш успех је истовремено и наш успех, онолико колико сте ви успешни толико је успешна држава", каже Вулин.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао да је на прошлу радионицу у Скупштини Београда "Заједно до циља" дошао значајан број људи који су желели да се информишу како могу да покрену посао, а да је од тада отворено 30 нових предузећа и то у области услуга, информационих технологија и органске производње.

"Циљ је да се види како може да им се помогне и да заједно са њима наставимо политику града Београда, а то је агресивно запошљавање", рекао је Петронијевић.

Током радионице "Информацијом до циља" биће организоване презентације и едукације, како би што већи број заинтересованих привредника добио основне информације о јавним позивима које спроводе различите институције.

Привредници ће имати прилику и да се упознају са врстама кредита за које могу да аплицирају и обукама и услугама које могу да користе са циљем унапређења свог пословања.

Презентације ће организовати Савет за запошљавање града Београда, у сарадњи са Националном службом за запошљавање – Филијалом за град Београд, Привредном комором Београда, Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд, Градским центром за социјално предузетништво, Фондом за развој – Филијала Београд.