Aa

Aa

Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је првом састанку Радне групе, коју је формирало Министарство након иницијативе председника Републике Србије Александра Вучића за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

 

Министар Ђорђевић истакао је да Радна група мора бити ефикасна када је у питању доношење поменутог Закона, а да ће Министарство посвећено радити како би се решили проблеми у областима односа права и обавеза државе према њима.

 

„Права бораца, предвиђена новим Законом, не смеју бити ни у једном сегменту мања него до сада, већ је потребно обезбедити услове и за остваривање њихових већих права. Питање односа према борцима, војним инвалидима, цивилним инвалидима рата и њиховим породицама јесте питање односа у једном друштву“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник Радне групе биће државни секретар Негован Станковић, који ће заједно са саветником министра за борачка питања Сашом Дујовићем координирати активностима на изради новог Закона.

 

На састанку Радне групе израђен је план активности и реализације израде Нацрта закона, а министар је нагласио да је у плану да се Закон нађе пред посланицима Народне Скупштине до краја године.