Aa

Aa

Проверити писања медија о породичном насиљу познатих

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Проверити писања медија о породичном насиљу познатих

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је данас да ће центри за социјални рад проверити све случајеве породичног насиља познатих личности о којима су извештавали медији.

"Центар за социјални рад ће доћи код сваког од њих и тражити њихово изјашњење и тражити од јавних личности, колико год били славни и популарни, да објасне своје понашање, јер њихово понашање не сме да се преноси на нашу децу", рекао је Вулин на питања новинара у Брусу.

Он је поновио да су за сада саслушана три врло позната пара због писања медија о насиљу у породици, као и због њиховог понашања у медијима додајући да не може да открије њихова имена.

"Нећемо то дозволити да се према славнима и познатима понаша на један начин, као да је то наводно дозвољено у шоу бизнсу и шала, а да се према обичном свету понашамо на други начин", поручио је Вулин.

Он је рекао да су имена три позната пара које је саслушао београдски Центар за социјални рад нешто што је поверљиво и нешто што тај центар не може да открије.

"Али, још једном хоћу да поновим, посебно за јавне личности, да се људи угледају на вас, наша деца гледају како се понашате и зато имате велику одговорност да својим понашењем не промовишете оно најгоре, да не промовишете насиље нити насиље у породици", поручио је Вулин.

Он је замолио медије да не извештавају о познатим личностима када се тако понашају, или да их баш покажу у најгорем могућем светлу.

Вулин је рекао да јавне личности треба да воде рачуна о томе и да не мисле да то могу да раде мислећи да је то добро због њихове каријере или било чега другог.

"Сви имају исте обавезе, а познати посебну обавезу да се понашају тако да и неко пожелео да се и његово дете понаша тако, а никако као сто се понашају", поручио је Вулин.