Aa

Aa

Протести против Закона о раду политички

Протести против Закона о раду политички

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин оценио је данас да су најављени протести против измена Закона о раду очигледно политички мотивисани, а да Демократска странка жели да их поведе.

"Јасно је да Демократска странка активно учествује у најави протеста и да жели да их поведе, да протестима није циљ Закон о раду него је у питању чиста политика. Ово су политички протести", рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Коментаришући изјаву лидера ДС Бојана Пајтића да предложени закон није реформски ни праведан, при чему је позвао чланове и симпатизере странке да се придруже најављеним протестима синдиката, Вулин је рекао да то није била изјава, већ излив мржње.

То је неконтролисани излив мржње, оценио је Вулин додајући да је током примене закона који је донела Пајтићева власт у Србији изгубљено готово пола милиона радних места, а само у Војводиони више од 180.000.

"Сада слушамо Пајтића који прича о отпуштањима. Бесмислено је и јадно говорити такве лажи попут оне да је тим законом могуће да труднице буду отпуштане, јер то није тачно", рекао је Вулин.

Констатујући да су сада маске пале, Вулин је закључио да је након изјаве Пајтића јасно да су протести очигледно организовани у сарадњи са том странком.