Aa

Aa

Премијер Вучић: Држава жели да улаже новац, грађани да дођу с пројектима

Премијер Вучић: Држава жели да улаже новац, грађани да дођу с пројектима

Читај ми

ЖАГУБИЦА - Премијер Вучић је изјавио да држава жели да улаже новац, те да тражи нове изворе раста како би подстакла инвестиције, али је поручио да је потребно да грађани обезбеде пројекте.

Вучић је, обилазећи општину Жагубица, мештанима села Сиге и Милановац рекао да је Србија, први пут у новијој историји, успела да оствари суфицит у првих девет месеци, који износи 270 милиона евра, и да зато сада постоје услови да се тај новац више расподељује,

"Из различитих министарстава можете да добијете новац, али ви морате да дођете с пројектима... Не интересују ме партије, важно је само да дођете с пројектима. Спремни смо, ако хоће неко да прави фабрику, да обезбедимо све приступне саобраћајнице, само дођите с пројектима...", рекао је Вучић.

Он је додао да није проблем да се изгради пут, али да је потребно да се виде мотели и хотели око Горњачке клисуре, нова улагања код Крупањског врела, да се позову туристи како би у том крају трошили новац.

Премијер је рекао да држава жели да уложи у хомољски и бељанички крај, како би људи ту могли да живе, а не да преживљавају.

"Причали смо данас о правцу Жагубица - Бор, који је 49 километара, о краћем путу Деспотовац - Бор, од 37 километра, као и о ширењу пута Параћин - Зајечар, и ако нам буду овако приходи ишли, онда ћемо моћи да улажемо у све те путеве и повезивање", рекао је Вучић, додајући да изградња тих путева има смисла једино ако се продуже ка Бору.

Кад је реч о путу Горњак - Жагубица, најавио је да ће бити завршен до јуна следеће године.

Говорећи о изградњи путне инфраструктуре, премијер је рекао да се много нервира због кашњења у отварању ауто-путева, констатујући да се радови не завршавају у року зато што их изводе домаће фирме.

"Наше фирме не раде добро и следећи пут нећу да инсистирам да раде насе фирме, па ћемо да добијемо на времену, јер покривају само своје губитке из претходних послова... Нема проблема, сада ћемо да узмемо америчку, швајцарску или неку другу западну фирму која ће да заврши у року само што неће да ангажује српске фирме", рекао је Вучић.Tan2016 9 26 143519222 0

Вучић је додао да ће бити изграђено много више него што су урадили сви остали заједно претходних 30-40 година, али да жели да буде изграђено још више.

Како је рекао: "Имамо паре, дали смо паре, аман, када ти дамо паре, уради то".

Он је мештанима поручио да је дошло време да им се држава одужи што су били стрпљиви и што су веровали својој влади.

Дошло је време да побољшавамо услове живота, да повећавамо и пензије и плате, и то ћемо да чинимо", рекао је Вучић.

Премијер Вучић је данас са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином посетио Жагубицу, поводом обележавања Дана општине, где је присуствовао откривању обновљене спомен-чесме ослободилачких ратова, а након тога и отварању црпне станице са потисним цевоводом и разделним резорвоаром у насељу Милановац.