Aa

Aa

Представници социјалних установа разговарали о припреми предлога финансијског плана установа за 2020. годину

Представници социјалних установа разговарали о припреми предлога финансијског плана установа за 2020. годину

Представници социјалних установа разговарали о припреми предлога финансијског плана установа за 2020. годину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на састанку са представницима установа социјалне заштите из целе Србије, на ком се говорило о припреми предлога финансијског плана установа 2020. године, а које се од ове године први пут налазе у систему трезора, поручио је да верује да ће овакав начин функционисања представљати значајан помак када је у питању трошење буџетских средстава и њихове контроле.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су сваке промене на почетку тешке, али да касније доносе боље резултате и лакши начин функционисања, а циљ ресорног Министарства свакако је унапређење рада свих установа социјалне заштите. Како каже, с обзиром да све установе већ шест месеци функционишу у (ИСИБ) систему, верује да ће им та искуства олакшати процес буџетирања за 2020. годину. 

 

„Буџетска средства морају да се троше наменски и у складу са планом и динамиком и онда неће постојати проблеми са којима смо се раније суочавали. Новим начином функционисања обезбедиће се боља контрола сваког утрошеног динара, омогућиће се да у наредном периоду та средства буду већа, а с обзиром и на већу транспарентност, грађани ће тачно знати где и за шта је утрошен новац“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је још једном подсетио да Министарство активно ради на спровођењу пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“ и да су до сада успешно завршене три фазе, чиме су постављене основе за реорганизацију посла у свим центрима за социјални рад на територији целе Србије. Такође, навео је и да је са директорком УНОПС-а  Микелом Телатин разговарао о наредним корацима, који би као резултат имали потпуно реконструисан систем социјалне заштите. 

 

„Обавеза Републике Србије је да унапређује рад социјалних установа како би следеће године били још ефикаснији и на томе активно радимо. Желимо да сви корисници установа социјалне заштите добију адекватну помоћ, али исто тако да и запослени, чији посао који није нимало лак, буду више цењени и имају боље услове рада и верујем да ћемо вредним радом у томе и успети“, нагласио је министар.

 

Састанку су присуствовали државни секретар Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић.