Aa

Aa

Представљени циљеви и резултати пројекта у области образовања, запошљавања и реинтеграције Рома

Представљени циљеви и резултати пројекта у области образовања, запошљавања и реинтеграције Рома

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у клубу ,,Фабрика“ конференцији на којој су представљени циљеви и досадашњи резултати пројекта ,,Унапређивање могућности за образовање и интеграцију Рома у Србији, поспешивање запошљивости младих Рома и реинтеграција повратника“.


,,Образовање је битно за квалитетно представљање на тржишту рада, без квалитетног образовања нема ни квалитетног запошљавања“, изјавио је Иванишевић и позвао припаднике ромске националне мањине да не напуштају своје школовање. Државни секретар је пренео став да је интеграција Рома у српско друштво за државу једно од приоритетних питања и да то доказује усвојена Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији и њен однедавно усвојени Акциони план.
Представник Немачке развојне банке (KfW), Буркхард Марграф, истакао је да је тој банци Србија најважнији партнер у региону и подсетио да су они присутни у нашој земљи од 2001. године и да су спровели 170 пројеката. ,,KfW пројекат ,,Унапређивање могућности за образовање и интеграцију Рома у Србији, поспешивање запошљивости младих Рома и реинтеграција повратника“ важан је за развој привреде и развој запошљавања. Наша идеја је да спојимо оне који траже и оне који нуде посао“, навео је Марграф.
Овај пројекат подржава Влада Савезне Републике Немачке у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Националном службом за запошљавање. Вредност пројекта је 2,4 милиона евра.