Aa

Aa

Представљене београдске персонализоване сениор картице за пензионере

Представљене београдске персонализоване сениор картице за пензионере

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовао је представљању београдских персонализованих сениор картица које ће пензионери моћи да користе од среде, 1. новембра и тако остваре бројне попусте.

Градоначелник Београда Синиша Мали у присуству премијерке Ане Брнабић, која је пензионерки Слободанки Јоксић уручила прву картицу, захвалио је пензионерима на свему што су учинили и навео да ће до краја године бити отворена још два клуба за старе на Врачару и Батајници.

"Желимо да све пензионере учланимо у један заједнички клуб сениора, а таквих пензионера има преко 400.000 у Београду", рекао је Мали у Сава центру.

Градоначелник је захвалио председнику Србије Александру Вучићу на идеји и спроведеним реформама које су омогућиле да се данас говори о повећању пензија и различитим бенефитима за пензионере, као и министру Ђорђевићу на сарадњи и преданости у стварању бољих услова живота оним грађанима којима је помоћ државе најпотребнија.

Премијерка Ана Брнабић захвалила је пензионерима на свему што су урадили за Србију и изразила задовољстсво што води Владу која једнако брине о младима и пензионерима. Она је најавила да ће у наредних 10 дана пензионерима стићи најављена подршка од 5.000 динара, а да ће пензије бити веће за пет одсто од 1. јануара 2018. године.

Пензионерка Слободанка Јоксић захвалила је председнику Вучићу на економским реформама, оцењујући да су оне биле неопходне, као и најављеном повећању пензија, а министру Зорану Ђорђевићу на свему што чини за пензионере.

                                                                                                                     ***

На основу персонализоване сениор картице најстарији суграђани приликом куповине моћи ће да остваре бројне попусте, а према најавама, прву бенефит картицу престонички пензионери могу да добију потпуно бесплатно.

Ову картицу пензионери могу подићи од 1. новембра у градским општинама, клубовима за старе или им може стићи на кућну адресу, а Град Београд сносиће све трошкове израде и дистрибуције картице.

Том картицом, пензионери ће имати могућност да остваре уштеде, јер ће куповина на снижењима бити доступна на великом броју продајних места, а из Града очекују да ће се тек ширити мрежа трговаца код којих ће по нижим ценама моћи да се пазари уз сениор картицу.

Кроз картицу ће пензионери моћи да добију информације о бројним попустима које Град нуди овој старосној групи суграђана, а биће могућа и претрага базе продавница на сајту картице за пензионере.