Aa

Aa

Представљен програм ,,Корак по корак“ у оквиру ЕУ програма за запошљавање и социјалне иновације (EaSI)

Представљен програм ,,Корак по корак“ у оквиру ЕУ програма за запошљавање и социјалне иновације (EaSI)

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас представљању програма ,,Корак по корак“, који је намењен за подршку социјалним предузећима и цивилном друштву у Србији, у оквиру ЕУ програма за запошљавање и социјалне иновације (EaSI).


Иванишевић је похвалио Ерсте банку која је покренула програм ,,Корак по корак“ и изразио наду да ће иницијативу ове банке следити и други субјекти. EaSI програм је, према његовим речима, добра шанса за запошљавање на локалном нивоу, а за Србију је посебно значајна његова компонента Микрофинансирање и социјално предузетништво која има за циљ повећање доступности микрофинансирања осетљивих група и микро-предузећа. Државни секретар је рекао да ће током ове године бити расписани отворени позиви у оквиру EaSI програма и позвао све заинтересоване да прате конкурс и аплицирају.
Представници Ерсте банке су истакли да им је EaSI програм убрзао целокупан процес уз незнатне трошкове, наводећи да је програм ,,Корак по корак“ веома потребан социјалним предузећима, почетницима у предузетништву или организацијама цивилног друштва.
У оквиру овог програма, у наредних пет година биће подржано приближно 850 микро-предузећа која ће отворити нова радна места и тиме промовисати инклузивни развој у заједници осетљивих група које су у ризику од сиромаштва.