Aa

Aa

Председник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев присуствовао приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“

Председништво Републике Србије/Димитрије Голл

Председник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев присуствовао приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“

Читај ми

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев присуствовали су приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“ на батајничком аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић", поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

 

Председник Вучић је по завршетку приказа, честитао припадницима Војске Србије, грађанима и гостима Дан ослобођења Београда од фашиста и оценио приказ са "врло добро" и додао да ће Србија умети сама да сачува своје небо, земљу и људе, захваливши свим официрима, подофицирима и војницима на свему што чине за своју земљу.

 

"Драги официри, подофицири и војници Војске Србије оцењујем вашу вежбу, ваш труд и рад, са врло добро! Хвала вам за све што чините за своју земљу. Честитам вам Дан ослобођења Београда! Да увек штитимо наше слободарске вредности и традиције, и посебно драги ветерани, ви који сте и данас у строју и који сте бранили Србију, желим да вам кажем велико хвала за све што сте учинили за нашу отаџбину. Србија ће наставити да штитити своју слободарску традицију, умећемо сами да сачувамо своје небо, своју земљу и своје људе. Живела слободна и независна Србија", рекао је председник Вучић.

 

Приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“ присуствовали су председник Народне Скупштине Републике Србије Маја Гојковић, председник Владе Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић, као и председник Владе Републике Српске Милорад Додик.