Aa

Aa

Председник Александар Вучић и министар Ђорђевић на прослави 97. рођендана кориснице Геронтолошког центра Бежанијска коса

Председник Александар Вучић и министар Ђорђевић на прослави 97. рођендана кориснице Геронтолошког центра Бежанијска коса

Читај ми

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетили су Геронтолошки центар Бежанијска коса како би корисници Милици Живић честитали њен 97. рођендан.

 

Председник је честитао рођендан Милици и том приликом пензионерима поручио да су они отворили врата будућности Србији, али да је још много тога потребно да се уради како би грађани имали све боље услове живота.

Председник и министар даровали су слављеници књиге и пожелели јој срећан рођендан.

 

Милица Живић рекла је да јој присуство председника веома значи и да га много цени.

“Много ми значи сто рођендан славим у присуству председника, цењеног и поштованог човека. Шта је све учинио за Србију, српски народ, бори се, оно што се каже до последње ‘капи крви”, каже Живићева која је у дому позната по томе што воли да чита.


Младима је поручила да воде рачуна о свом духу и телу, уколико желе да живе дуго, а она је, каже, живела “нормално” као и сви.

 

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић захвалила је председнику Вучићу на труду који улаже да би држави и будућим геренарцијама било боље.

 

“Ми смо одрасли и зрели људи, реални пре свега и умемо да ценимо напоре и истрајност. Неизмерно смо захвални и ту смо ако процените да је наша помоћ било када потребна, ево ова војска од нас скоро 14.000 вам је на располагању”, рекла је Мишић у обраћању председнику.


Директорка је напоменула да је обележавање рођендана Живићеве био један од мотива за покретање новог програма “Мрежа 90 плус”који подразумева да корисници центара који имају преко 90 година могу да путем бесплатног телефона добију интензивнију подршку стручних радника.