Aa

Aa

Потписан Споразум о социјалној сигурности између Србије и Туниса

Потписан Споразум о социјалној сигурности између Србије и Туниса

Потписан Споразум о социјалној сигурности између Србије и Туниса

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије проф. др Дарија Кисић потписала је са министром социјалне политике Републике Тунис Малеком Езахијем Споразум о социјалној сигурности, којим се регулишу све области социјалне сигурности грађана Србије и Туниса. 

 

Министарка Кисић је истакла да су билатерални односи две земље пријатељски, а да се потписивањем овог споразума поспешује сарадња и продубљује пријатељство две земље.

 

Проф. др Кисић је нагласила да Споразум о социјалној сигурности Србије и Туниса доноси многобројне бенефите за грађане обе земље, који ће бити изједначени у коришћењу права из социјалног осигурања, како на територији земље рада, тако и на територији земље порекла.

 

Министарка Кисић је као веома значајан аспект овог споразума указала принцип сабирања стажа осигурања навршеног у државама уговорницама, код остваривања права из пензијског и инвалидског осигурања и здравственог осигурања.

 

Министар Малек Езахи рекао је да се потписивањем Споразума о социјалној сигурности, који је од великог значаја за грађане обе земље, јачају пријатељски односи Туниса и Србије и изразио уверење да ће сарадња у наредном периоду бити још јача, нарочито у области социјалне заштите.

 

Езахи је захвалио Републици Србије на подршци Тунису у борби против Ковид 19 и на донацији вакцина, које су биле од великог значаја за грађане те земље.