Потписан Споразум о сарадњи са Црвеним крстом

Потписан Споразум о сарадњи са Црвеним крстом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Споразум о сарадњи за 2018. годину у вредности од близу 500 милиона динара са генералним секретаром Црвеног крста Весном Миленовић, којим ће се омогућити помоћ најугроженијем становништву у Србији.

 

„Министарство рада је и ове године, закључком Владе, определило значајна средстава за подршку народним кухињама и социјално најугроженијим породицама у 125 средина у Србији. Породичне пакете хране и хигијене, којим ће бити подмирене вишемесечне потребе, примиће близу 47000 најсиромашнијих породица у Србији“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да ће Министарство и ове године финансијски подржати опоравак и летовање деце корисника народне кухиње и да ће помоћи у породичним пакетима у одмаралишту Црвеног крста Србије на мору у Баошићима у Црној Гори.

 

Генерални секретар Весна Миленовић захвалила је министру Ђорђевићу на подршци и истакла да је Црвени крст задовољан овом врстом помоћи, као и да је то још један доказ да Влада Србије води социјално одговорну политику.