Потписан Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом

Потписан Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом под покровитељством УНИЦЕФ-а, којим је Србија добила приступ додатним глобалним информацијама и размени знања и искустава са осталим земљама света као и глобалну видљивост када су у питању постигнути успеси и напредак.

 

„Потписивање овог документа је велика ствар за Србију. Заједничким активностима у наредном периоду морамо да искоренимо насиље над децом, јер то је веома важно за нашу земљу, али и за цео свет. Један од најважнијих приоритета Владе Србије јесте брига и заштита наших најмлађих грађана и у томе ћемо истрајати. До сада смо имали доста активности у овој области, а једна од њих је и доношење одлуке за израду Закона о дечијем омбудсману, који је у завршници и ускоро ће ући и у скупштинску процедуру“, рекао је министар.

 

Министар Ђорђевић је још једном најавио да ће  Министарство, на Међународни дан детета, 20. новембра, организовати Округли сто под називом „И деца су грађани света“ у „Позориштанцету пуж“, на ком ће учествовати наши најмлађи чланови друштва, који ће након тога моћи да уживају и у дечијој представи. Како каже, најбитније је да деца осете да им држава пружа више пажње и да мисли на њих.

 

„Очекујем велике помаке у наредним годинама. Србија је напредовала у многим областима и чинила велике кораке, зато верујем да ћемо успети и да будемо пример и другим земљама када је у питању борба против насиља над децом“, поручио је Ђорђевић и још једном захвалио УНИЦЕФ-у на подршци.

 

Потписивању документа присуствовала је директорка УНИЦЕФ-а, Регина Де Доминицис која је истакла да се Влада Србије потписивањем овог документа придружила глобалном партнерству које ће се борити против насиља над децом.

 

„Од свих нас зависи да ли ћемо бити само посматрачи или ћемо уложити напоре да решимо проблем насиља над децом. Данас је Србија одлучила да предузме акцију и на томе јој честитам. Резултат наших заједничких активности биће усвајање нове Националне стратегије за превенцију заштите деце од насиља коју је Влада Србије припремила уз подршку УНИЦЕФ-а“, рекла је Доминицис.