Aa

Aa

Посланици у Прешеву: Србија показала хуманост и зрелост

Посланици у Прешеву: Србија показала хуманост и зрелост

Читај ми

ПРЕШЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и група народних посланика посетили су данас Прихватни центар за мигранте у Прешеву, где су поручили да је Србија током мигранстке кризе показала велику одговорност, зрелост и хуманост и да је дорасла ситуацији.

Посланица Ирена Алексић рекла је новинарима да су она и њене колеге дошли да изразе солидарност са мигрантима и дају им пуну подршку, али и да пруже подршку великом броју људи који ради са њима.

"Дошли смо и да дамо подршку Влади Србије на челу са премијером Вучићем која је показала изузетну одговорност и зрелост када је реч о мигрантском кризи, као и министру Александру Вулину, који је пример како треба радити на терену", рекла је Алексић.

Влада Србије и институције су, како је истакла, током мигрантске кризе показале да су дорасле ситуацији.

"Показали смо зрелост и, оно што други можда и нису, показали смо праву дозу хуманости која је можда најважнија од свега", истакла је Алексић.

Како је казала, посланици, влада, али пре свега грађани, одлично разумеју мигранте, саосећају са њима.

"Можда баш због нашег болног искуства у прошлости имамо емпатију и овим доласком смо то хтели и да покажемо", поручила је она.

Говорећи о самом Прихватном центру, Алексић је истакла да су посланици очекивали да ће наићи "на нешто што је итекако културно и цивилизовано", али да су пријатно изненађени јер су затекли и много више од тога - прави мали град где се мигранти примају и имају све услуге и где је све по највишим светским стандардима.

"Од тоалета који су посебно предвиђени за особе са неким хендикепом, подног грејања, уређених спаваоница, два вртића, до тога да постоји посебан простор за мајке са децом, што нас је посебно гануло", рекла је Алексић.

Све је, како је додала, уређено да мигранти, који се задржавају два дана, могу да се одморе, опусте и припреме за тешку руту која их чека.

Прихватни центар, са министром Вулином, посетили су посланици Ирена Алексић, Драган Тодоровић, Ненад Митровић, Љубица Мрдаковић Тодоровић, Горан Младеновић, Нинослав Гирић и Горан Вукадиновић.