Aa

Aa

Посета породицама бораца у Обреновцу

Посета породицама бораца у Обреновцу

Читај ми

Обреновац - Државни секретар Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Драган Поповић, обишао је у среду, 25. јуна 2014. године, породицу палог борца и ратног војног инвалида у Обреновцу чије куће су оштеће током поплава.

Државни секретар Поповић најпре је у 10:00 сати посетио мајку палог борца, Росу Гашић и њену породицу који живе у улици Краља Милана 38б, а затим у 10:20 сати ратног војног инвалида, Вељка Гајића у улици Браће Југовића 32.

У Градској општини Обреновац је истог дана у 11:00 часова одржан састанак са ратним војним инвалидима и породицама палих бораца који живе у том граду. Састанку су присуствовали председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић, председник Савеза удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова, Жељко Васиљевић и председник удружења ратиних војних инвалида свих ратова Градске општине Обреновац Влада Стакић. Састанку је присуствовао велики број ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца који су истакли да иако их је задесила катастрофа елементарних непогода, да осећају да се однос државе према њима мења на боље као и да им се враћа осећај достојанства који је у прошлости био изгубљен. Државни секретар Драган Поповић истакао је да ће ово министарство пробати и учинити све да се олакша стање настало после поплава у Обреновцу као и да ће ратни војни инвалиди, чланови породица палих бораца као и цивилни инвалиди рата имати приоритет у решавању проблема.