Aa

Aa

Посета делегације Министарства породице, рада и социјалне услуге Републике Турске

Посета делегације Министарства породице, рада и социјалне услуге Републике Турске

Посета делегације Министарства породице, рада и социјалне услуге Републике Турске

Читај ми

Државни секретар Светозар Алексов разговарао је са представницима Министарства породице, рада и социјалне услуге Републике Турске, који су у студијској посети Републици Србији и упознао их са сетом јавних политика из области запошљавања, антидискриминације и родне равноправности, са посебним фокусом на досадашњим видовима подршке која је ресорном министарству Републике Србије пружена из Инструмента за предприступну помоћ (ИПА).

 

Државни секретар истакао је да је ова посета пружа прилику за размену искустава и даље јачање билатералне сарадње два министарства.

 

„Србија и Турска ове године обележавају 140 година од успостављања дипломатских односа, а билатерални односи две земље су на високом нивоу. Очекујем да ће и сарадња ресорних  министарстава напредовати у наредном периоду и да ћемо имати прилике да спроводимо не само заједничке пројекте већ и да организујемо студијске посете”, рекао је Алексов.

 

Током састанка, представници Министарства су ресорним колегама из Министарства Републике Турске предочили стање и трендове на тржишту рада Републике Србије, циљеве и приоритете политике запошљавања, као и кључне пројекте финансираних из ИПА програмских циклуса почев од 2008. године кроз које је пружена значајна експертска подршка развоју политике запошљавања у складу са ЕУ стандардима, развоју родне равноправности и превенције социјалне депривације свих група у стању потребе.

 

Посебно су представљени текући пројекти из ИПА 2013 (“Подршка Европске уније политици запошљавања“) и ИПА 2014 („Запошљивост младих и активна инклузија“) програмског циклуса.