Aa

Aa

Пооштрени надзори Испектората за рад у Рашком округу

Пооштрени надзори Испектората за рад у Рашком округу

Читај ми

На састанку у Краљеву, 12. марта, директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, најавио је за наредну седмицу почетак пооштрених контрола рада привредних субјеката у Рашком округу чији је циљ сузбијање сиве економије, а нарочито рада „на црно“. Састанку су присуствовали начелник Рашког округа, Небојша Симовић, и представници локалне самоуправе.


Директор Јоцић је објаснио да ће бити уведена контрола са по 200 инспектора у сваком округу, уз контролу свих привредних субјеката. Посебна пажња биће усмерена и на здравље и безбедност радника.
На састанку је истакнуто и да инспекција рада има одличну сарадњу са Министарством унутрашњих послова и Пореском управом. Контроле Инспектората за рад су континуиране, а прошлог месеца су обухватале кладионице, док су током зимске сезоне надзори вршени у угоститељским објектима на Копаонику, Златибору и Старој планини.
План је да се привредници који легално послују ослободе нелојалне конкуренције, па ће, како је најављено, средином наредног месеца бити одржан још један велики састанак на ову тему са представницима општина, градова и инспекцијских служби Рашког округа.