Aa

Aa

Помоћ за 24 хранитељске породице

Помоћ за 24 хранитељске породице

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је помоћ за 24 угрожене хранитељске породице које су биле принуђене да током полава напусте своје домове.

Помоћ су са Вулином уруцили и представници компаније DejlKarnegitrejningи Војвођанске банке чији су запослени сакупљањем средстава у висини од милион динара обезбедили набавку око 60 уређаја беле технике - фрижидера, веш машина и шпорета.

Према подацима Центра за породични смештај, који је надлежан за смештај деце у хранитељске породице на територији Обреновца, Шапаца, Лознице, Ваљева, у тешкој ситуацији нашло се више од 60 породица из ових градова, међу којима се налази 100 деце укључујухи и бебе.

Вулин је рекао да је политика тог министарства да се деца што краће задрже у институцији.

"Наши пријатељи су нам помогли да бар мало санирамо последице од поплава", рекао је Вулин, напоменувши да помоћ није обезбеђена средствима из буџета.

"Када смо после поплава одвели децу на Копаоник, прво што су ме питали 'хоћемо ли се поново раздвајати' - ми на овај начин помажемо да се деца са породицама не раздвајају и да буду срећна", рекао је Вулин.