Aa

Aa

Положени венци у знак сећања на настрадале службенике амбасаде Кине у НАТО агресији

Положени венци у знак сећања на настрадале службенике амбасаде Кине у НАТО агресији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је полагању венаца испред Кинеске амбасаде поводом сећања на настрадале службенике амбасаде Кине у НАТО бомбардовању 1999. године.

 

Министар Ђорђевић рекао је да су Србија и Кина пријатељске земље које се међусобно уважавају и имају одличну сарадњу, за коју верује да ће се унапређивати и у наредном периоду у свим сферама.

 

Како је министар истакао, у току НАТО агресије над Србијом, која је била чин без преседана, циљеви нису били само војни, већ и цивилни.

 

„Ми смо велики народ, умемо да праштамо, али не можемо да заборављамо и никада нећемо. Сваке године трудићемо се да одавањем почасти, на овом месту, очувамо сећање на оне који су изгубили своје животе и не дозволимо да се тако нешто поново догоди икоме“, рекао је Ђорђевић.

 

Амбасадор Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо осудила је бомбардовање Србије и амбасаде Републике Кине и захвалила свима који су својим присуством одали почаст погинулим новинарима истакавши да ће они, кроз сећање, увек живети у нашим срцима.

 

„Изгубили смо три племенита новинара који су били и моји лични пријатељи. Србија и Кина су увек биле једна уз другу, па и у најтежим тренуцима. Сарадња две земље креће се узлазном путањом и остварује све боље резултате у свим областима од заједничког интереса“, рекла је Бо.