Aa

Aa

Положени венци на спомен костурницу Зејтинлик

Положени венци на спомен костурницу Зејтинлик

Читај ми

СОЛУН - У име Владе Републике Србије, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић, положио је венце палим српским борцима на спомен костурницу Зејтинлик у Солуну.

Државну српску делегацију чинили су и представници Министарства одбране. После церемоније полагања венаца државни секретар Драган Поповић је изјавио: '' Ваше екселенције, представници владе републике Грчке, представници Војске Републике Грчке, данас на овом светом месту, где су се лечили, умирали и сахрањивали наши војници на северу Грчке можемо да кажемо као потомци, а и у име наших будућих поколења да знамо шта је слобода. О слободи мислимо исто као и они, показали смо тада, а и данас да је Србија гостољубива, да је народ хуман и правдољубив. И данас показујемо да поштујемо туђе обичаје, вере, начин живота, али и да смо народ који не да слободу.

Захваљујем се грчким пријатељима на гостопримству, који су учинили да се и данас осећамо достојанствено и поносно, што заједно са њима делимо и преносимо успомене на генерације које корачају после нас. Ја им се дубоко захваљујем у име грађана Србије и Владе републике Србије, Зивела Србија'', поручио је Поповић у свечаном обраћању пред бројним делегацијама и државницима Грчке, Италијанске, Руске, Француске и Британске владе. Почаст српским јунацима одата је уз највише војне почасти, а пре званичног полагања венаца интониране су химне Србије И Грчке. После венаца које су положили и представници многобројних Влада на спомен Костурницу на Зејтинлику, државна делегација Србије, коју је предводио дрзавни секретар Драган Поповић, положила је венце крај споменика палих бораца Француске, Велике Британије, Италије и Русије.