Aa

Aa

Покренут „Е-водич о правима запослених“

Покренут „Е-водич о правима запослених“

Покренут „Е-водич о правима запослених“

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања покренуло је апликацију „Е-водич о правима запослених“ у време епидемије вируса COVID -19, у циљу боље заштите и остваривања права свих запослених грађана у Републици Србији у складу са одредбама Закона о раду.

 

Министар Ђорђевић истакао је да се рад Министарства базира на подједнакој бризи о свим грађанима и остваривању њихових права која им по закону припадају. 

 

„Управо због тога, и у време епидемије, желели смо да пружимо сву неопходну помоћ нашим запосленима да остваре сва своја права. Сви они који су морали у време ванредног стања, а и након њега, да раде од куће, због тога што припадају најугроженијој групи становника, родитељи си деце до 12 година или су били у немогућности да због обустављеног превоза долазе на посао као и свих других оправданих разлога, треба да знају која су њихова права. Овој апликацији, која се налази на сајту Министарства, на веома једноставан начин, могу да приступе сви који желе да провере свој статус, уносом тражених података“, рекао је Ђорђевић. 

 

Министар је нагласио и да уколико било закључи да му је неко право ускраћено, то може да пријави инспекцији рада позивом на 0800/300-307 или на мејл адресу inspekcija@minrzs.gov.rs или kontrola@minrzs.gov.rs.