Aa

Aa

Подршком Кине до већег броја домова за старе у целој Србији

Подршком Кине до већег броја домова за старе у целој Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Кине у Републици Србији Ли Мачангом и председницом кинеске инвестиционе компаније (CCIG) Јианг Нан, која је истакла интересовање за инвестирање у Србију, посебно када је реч о изградњи домова за стара лица.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је сарадња Србије и Кине успешна и да постоји простор за њено унапређење, јер добар однос ове две земље одликују висок степен узајамног поверења и међусобна подршка по најважнијим питањима.

 

„Познато је да Кина има најбоље изграђене и опремљене домове за стара лица који представљају пример целом свету. Надам се да ће се сарадња са кинеском компанијом „CCIG“ остварити и да ће се, по узору на кинеске домове један такав наћи и у Србији“, истакао је министар.

 

Ђорђевић је информисао амбасадора и председницу и о државном субенционисању приватних домова којим се подстиче њихова изградња по целој Србији.

 

„Држава активно брине о најстаријим грађанима и жели да уложи додатна финансијска средства и посвети им још више пажње. Влада Србије обезбедиће све потребне услове да њени најстарији грађани своју старост проведу у миру и близу својих најмилијих“, нагласио је Ђорђевић.

 

Амбасадор Кине Ли Мачанг захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњој изузетно доброј сарадњи, као и на прилици да се иста константно унапређује.

 

Председница „CCIG-а“ Јианг Нан истакла је да је приметила да у Србији постоји неколико напуштених објеката и да је њена компанија заинтересована да улаже у њихову обнову и изградњу нових домова за бригу и негу старих лица, и додала да верује да ће сарадња са ресорним министраством бити успешна.