Aa

Aa

Подршка Словеније Србији на европском путу

Подршка Словеније Србији на европском путу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором  Републике Словеније у Србији, Њ.Е. Изтоком Јарцом и истакао да су билатерални односи две земље на највишем нивоу и да очекује да ће успешна економско - трговинска сарадња Србије и Словеније још више јачати, као и сарадња у областима које су у надлежности министарства.

 

Министар је амбасадору рекао да се нада да ће његов мандат у Србији бити успешан и плодотворан, а да ће сарадња Србије и Словеније наставити да се креће узлазном путањом.  

 

Ђорђевић је подсетио и да је прошле године потписан Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Словеније о запошљавању српских држављана у тој земљи, напоменувши важност и значај потписаног документа.

 

Њ.Е. Изток Јарц захвалио је министру на пријему истакавши да је министар Ђорђевић први у Влади Србије који му је пожелео добродошлицу.

 

Јарц је нагласио да је Србија позната као земља која има највеће стране инвестиције у региону и у вези са тим додао да постоји обострани интерес за даље унапређење односа Србије и Словеније, као и да ће Словенија наставити са даљом подршком евроинтеграцијама наше земље.