Aa

Aa

Почела изградња нове трафостанице у Тутину

Почела изградња нове трафостанице у Тутину

Почела изградња нове трафостанице у Тутину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је општину Тутин и почетак радова на изградњи трафостанице, коју је председник Александар Вучић обећао грађанима Тутина.

 

Министар Ђорђевић истакао је да проблем несташице електричне енергије, са којим се грађани Тутина суочавају још од 1983. године, више неће постојати и да они могу безбрижније да дочекају следећу зиму.

 

„Председник Александар Вучић, када је био у посети Тутину, обећао је да ће држава решити проблем несташице електричне енергије и изградити нову трафостаницу. Дошли смо да се лично уверимо да радови теку по плану и да ће, оно што је председник обећао, бити и учињено. Обезбеђено је 250 милиона динара за изградњу саме трафостанице, као и 70 милиона за изградњу 110 киловатног поља. Верујем да за општину Тутин и њене грађане следе бољи дани, јер Влада Србије се залаже да се у сваком делу наше земље осети бољитак живота“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је такође обишао и локацију где ће бити изграђен нови Дом за лица ментално ометена у развоју, како би сви корисници имали квалитетнију услугу, а запослени боље услове рада.

 

„Обезбеђена су финансијска средства за покретање израде пројекта за изградњу новог дома који верујем да ће бити завршен до средине ове године, док се почетак радова очекују почетком следеће године.  То је заиста лепа вест за све грађане Тутина“, истакао је министар и додао да ће нови дом бити изграђен по светским стандардима.

 

Према речима Ђорђевића, Влада Србије додатну пажњу и бригу пружа унапређењу социјалне заштите и доказ за то је управо изградња овог новог дома, а како је рекао, уверен је да ће сви који раде у овој установи то искористити на најбољи начин и корисницима пружити најквалитетнију услугу.

 

Државни секретар Заим Реџеповић истакао је да му је изузетно драго што Влада Републике Србије препознаје Тутин као место где треба улагати и инвестирати. Како је навео, министар Ђорђевић је за кратко време већ трећи пут у Тутину, а од претходне посете прошло је само месец дана.

 

„Изградња нове трафостанице је веома важна и решиће вишедеценијске проблеме грађана Тутина“, рекао је Реџеповић и захвалио министру Ђорђевићу и на подршци за изградњу новог Дома за лица ментално ометена у развоју.

 

Директор Дома за лица ментално ометена у развоју Омер Ђондић истакао је да министар Ђорђевић показује да је један од ретких министара који испуњава сва своја обећања и да му је веома драго што ће Тутин коначно добити нови дом.

 

„Министарство је обезбедило значајна средства за израду пројекта техничке документације за изградњу новог дома у Тутину и то је заиста радосна вест за све нас. Управо на овој лепој пространој ливади, која је у нашем власништву, биће изграђен комплекс зграда, павиљона, медицински блок и сви други пропратни програми који су потребни за један квалитетан и леп живот корисника и квалитетније услове рада за наше запослене“, рекао је Ђондић. 

 

Посети Тутину присуствовала је в.д. помоћника министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Слађана Чабрић.