Aa

Aa

Пластеници за кориснике "Мале пчелице" и храна и терапија

Пластеници за кориснике "Мале пчелице" и храна и терапија

Читај ми

КРАГУЈЕВАЦ - Заводу за смештај одраслих "Мале пчелице" код Крагујевца данас су уручена три велика пластеника за производњу поврћа, затим резервоари за воду и пратећа опрема.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да ће корисници завода, који буду ангажоваи у опластеницима, радити према својим могућностима и дијагнози коју имају, јер је, како је навео, политика Минстзарства за рад, запошљавање и социјална питања да се само са радом може доћи до промене и до побољшања сопственог статуса.

Управо зато, додао је, Министарство рада инсистира и врло брзо ће законским решењима да регулише радну активацију као облик нечега чиме се одужујете друштву за помоћ коју добијате.

"То је уједно и могућност да промените сопстевени положај, да учите и да кроз рад успете да напредујете и побољшате свој и положај своје породице", казао је Вулин.

Како је рекао, пластеници су донација организације Хелп која је Србији увек помагала и која је у протекле две године у Србији уложила четири милиона евра за помоћ мигрантима.

Директор "Малих пчелица" Владица Станојевић навео је да су данас монтирана три пластеника вредна око 20.000 евра, од којих је 50 одсто обезбедила Влада Немачке, а остало Завод, те да ће се у пластеницима производити оно што је потребно за исхрану корисника Завода, а истовремено ће им производња бити део терапије.

Директор пројекта Хелп Маша Бубањ казала је да је ово још један пројекат који финасира Немачка влада за помоћ особама које припадају осетљивим и угроженим групама, потсетивши да Немачка финасира пројекте оваквог типа већ 18 година.