Aa

Aa

Партнерство на унапређењу квалитета живота оболелих од мултипли склерозе

Партнерство на унапређењу квалитета живота оболелих од мултипли склерозе

Партнерство на унапређењу квалитета живота оболелих од мултипли склерозе

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања биће и у наредном периоду веран партнер удружењима која окупљају оболеле од мултиплe склерозе у спровођењу активности чији је циљ унапређење квалитета њиховог живота, рекла је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић на конференцији коју је организовало Друштво мултиплe склерозе Србије.

 

Кисић је навела да Министарство континуирано подржава рад републичког и покрајинског савеза са укупно 27 локалних удружења у њиховом саставу и да је на овогодишњем Програмском конкурсу за подршку тим савезима одобрено више од 15 милиона динара.

 

Како је додала, Министарство уважава залагање Друштва мултипле склерозе Србије за бољи статус својих чланова и подржава реализацију активности које то друштво спроводи дуги низ година.

 

Министарка Кисић је указала да су значајни помаци направљени када је у питању запошљавање особе са инвалидитетом, подсећајући да је пре више од месец дана усвојен Закон о социјалном предузетништву, чији је циљ да подржи оне који имају неповољнији положај на тржишту рада.

 

Проф. др Кисић је навела и да је у претходном временском периоду много тога постигнуто када је у питању лечење оболелих од мултиплe склерозе, јер су им сада доступни лекови нове генерације, којима се значајно успорава ток болести.

 

„Захваљујући новим лековима данас је итекако могуће утицати на ток болести и ми смо јако поносни на чињеницу да су ти лекови сада доступни и нашим пацијентима“, нагласила је Кисић.

 

Конференцији Друштва мултипли склерозе Србије присуствовае су и државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.