Aa

Aa

Отворена сензорна соба у нишком Дому за децу

Отворена сензорна соба у нишком Дому за децу

Читај ми

НИШ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Аелксандар Вулин отворио је данас сензорну собу у нишком Дому за децу и омладину "Душко Радовић".

Сензорна соба која се показала као изузетно терапеутско средство намењена је деци са сметњама у развоју, рекао је Вулин и додао да је један од циљева министарства да ниједна институција која се бави таквим питањима не буде без сензорне собе.

"Желим да се захвалим ЕПС-у што наставља са политиком подржавања наших институција. Ово је четврта сензорна соба коју нам је даровао ЕПС и до сада су уложили 3,2 милиона динара, а ево сада још миллион динара", казао је Вулин новинарима у Нишу.

Он је додао да је Министарство рада у претходне две године у институције социјалне заштите у Нишу уложило више од 33 милиона динара.

Директор Дома за децу и омладину "Душко Радовић" Игор Стојковић захвалио се Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Електропривреди Србије, истакавши да очекује да ће врата сензорне собе ускоро бити отворена и за децу из околине Ниша.

Стојковић је прецизирао да у Дому има 12-оро деце са сметњама у развоју, којима је првенствено намњена сензорна соба и осморо у домској заштити који су без родитељског старања.